Rúdtánc óra az iskolában

Legalább ezerkétszáz 13 és 19 év közötti nebuló látta az “Egészség hét” rendezvény egyik rúdtáncos előadását ag angliai Sout Devon Collegeban.
Az iskola nagy tornatermébe zsúfolódva nézték sokan Sam Remmert – aki „A tánc művészete” nevezetű csoport tagja. Ő tartotta a bemutatót.

Az előadást többen is videóra vették.

Pár nap múlva amikor Mrs. Remmer visszatért a tanárok panaszainak száza fogadta.

„Azt mondták, hogy a tanulók hiányoztak a délutáni óráikról, mert helyette a képeket és a videókat nézegették, cserélgették” – mondta Mrs. Remmer.

„Az iskola – amennyire csak lehetséges – igyekszik elhatárolódni az ilyesfajta megnyilatkozásoktól. Beszéltem az igazgatóhelyettessel, aki kijelentette, hogy nem vehetek részt több nyilvános eseményen” – tette hozzá.

Amikor az iskola tanárai egy videómegosztón látták a felvételeket, kérték, hogy töröljék azokat.

„Beleegyeztem, hogy letöröljék a videókat, mivel diákok is láthatók a felvételen, és ők nem írtak alá semmilyen nyilatkozatot ez ügyben, de nem engedem, hogy azokat is töröljék, amelyek a tornateremben készültek, hiszen ezeken egyetlen diák sem szerepel, ráadásul semmilyen utalás sincs az iskolára bennük” – mondta Mrs. Remmer.

Ezen a bizonyos videómegosztó portálon támogatói is akadtak a nőnek.

„Tök jó dolognak tartom az egészet, de az nevetséges, hogy néhány aggodalmaskodó tanár egy olyan valami miatt reklamál, ami alapvetően egy tornagyakorlat. Szerintem az a bajuk, hogy a te előadásod sokkal jobban érdekelte a diákokat, mint az ő unalmas óráik” – írta egy felhasználó.

Egy másik, hasonló hozzászólás: „Sam fantasztikus előadása bizonyítja, hogy a rúdtánc nem egy olyan lenézendő dolog, mint azt sok ember először hiszi. Valójában ez egy nagyon is nehéz tornagyakorlat, amit ráadásul minden korosztály nyugodtan kipróbálhat. Jól csináltad Sam, ne hagyd abba, én imádom, amit csinálsz!”

Mrs. Remmer szerint, amíg az emberek nem értik a különbséget a modern fitness-rúdtánc és a sztriptíz között, addig a negatív sztereotípiák sem szűnnek meg.

Az iskola nem kívánta kommentálni a történteket. Az igazgatóhelyettes, Pat Denham azonban nem rúdtáncnak minősítette az esetet, hanem „fitness bemutatónak” nevezte azt. A főiskola nem tett hivatalos panaszt az ügyben.